we kunnen de wereld verbeteren door te zingen

De gedachte erachter

‘Böse Menschen haben keine Lieder’ is het Duitse gezegde om de gedachte te verwoorden dat muziek heilzaam werkt, muziek verbindt, muziek is een universele manier om jezelf echt te leren kennen. En daarnaast brengt muziek veel plezier en geluk in onze wereld.

Als je naar foto’s kijkt van kinderen op plaatsen waar mensen enkel gericht zijn op overleven, op de eerste levensbehoeften, vraag je jezelf dan wel eens af hoe het toch komt dat zij vaak lachen en open in de camera kijken met stralende ogen? Dat komt omdat deze kinderen dicht bij hun natuurlijk menselijk gedrag blijven en geleerd hebben om van elk moment van schoonheid en van verbinding met andere kinderen en volwassenen te genieten. Vaak spelen ze, dansen en zingen…

Zingen is de meest individuele expressie zonder tussenkomst van een instrument buiten zichzelf. Zingen reageert onmiddellijk op elke verandering in het lichaam en de geest. In ons land zijn veel kinderen die moeite hebben om naar zichzelf en anderen te luisteren. Zingen in een koor creëert een natuurlijke omgeving om te leren luisteren, om jezelf te leren aanpassen en om andere zangers te helpen. Zingen in een koor is niet alleen zingen, het is meer dan dat. Het biedt een natuurlijke uitdaging om voor anderen te zorgen, rekening te houden met verschillen tussen en mogelijkheden van alle andere zangers.

Maar er is kennelijk één voorwaarde: de muziek die je zingt ruimte geven om te luisteren, om te overdenken en wellicht te veranderen. Een ballade is meer geschikt voor dat doel dan up-tempo liederen.

Om de wereld te verbeteren, hebben we meer kunst nodig en daarom ook meer zingen. We hebben de schoonheid van samen muziekmaken nodig. We hebben ook schoonheid nodig om het beste in onszelf naar boven te halen. De wereld is gebaat bij meer zingen. De wereld heeft het op een goede manier zingen nodig. De wereld heeft de Academy of Vocal Arts nodig.


Musicanti licht toe…

belonging, purpose, tanscendence, storytelling

Zingen in een koor

Iedereen wil gelukkig worden. Hoe word je dat? Emily Esfahani Smith licht toe waarom koorzingen daaraan bijdraagt.

Help ons de wereld te verbeteren